Bewegen en spel

De kinderen in fase 5/6/7 hebben nog volop gelegenheid om te spelen.

Lees meer

Beginnende gecijferd- en geletterdheid

Aan het eind van fase 5 kennen de kinderen alle letters en kunnen zij simpele woorden lezen en schrijven. Het hakken en plakken (m - ui - s, muis) van woorden en teksten is een centrale activiteit. Op gebied van rekenen staat het verkennen van de getallenlijn tot en met 20 centraal. Waar staan de getallen en welke getallen komen ervoor of erna? Daarnaast maken we een start met ‘echte’ sommen. We werken steeds van een handelend niveau - met echte materialen - naar een abstract niveau met abstracte materialen zoals een rekenrek en op papier.

Lees meer

Ontdekken en onderzoeken

Tijdens (ontdek)activiteiten staat de verwondering van de kinderen centraal.

Lees meer

Welkom op de pagina van fase 5

Fase 5 is de eerste helft van groep 3.

Wat kunt u thuis doen?

  • Breng een bezoek aan de bibliotheek. U kunt boekjes lenen met het AVI niveau Start of M3 om samen te lezen. In het begin zijn nog niet alle letters aangeboden, u kunt dan samen een boekje lezen. Laat uw kind zelf een boek kiezen dat hem/haar interessant lijkt.
  • Praat met uw kind ook over het verhaal en de illustraties.
  • Bordspellen zoals mens-erger-je-niet of ganzenbord blijven erg zinvol voor de reken- en sociaal-emotionele ontwikkeling.
  • Veel voorlezen uit (prenten)boeken om de woordenschat en het leesplezier van uw kind te vergroten. Tijdens en na het voorlezen is het zinvol om te praten over het verhaal.